Wat wil ik eigenlijk

Het is je vast wel eens overkomen dat je even ‘door de bomen het bos niet meer zag’. Opgeslokt door de sleur van alledag. Totdat je maatje vol was en je jezelf toestond om even letterlijk stil te staan en in gedachten naar het laatste moment te gaan waarop je nog kon genieten van de flow. Wanneer heb jij voor het laatst het gevoel gehad dat je alles onder controle had?

Misschien heb je een gezin, met of zonder op zaterdag sportende kinderen. Je probeert in ieder geval zo goed en zo kwaad als het gaat je huishouden bij te houden, je wekelijkse boodschappen te doen en zo gezond mogelijk te koken. Om optimaal te functioneren op je werk heb je minimaal 6/8 uur slaap nodig per dag. Je wilt lekker jezelf kunnen zijn bij je vrienden en investeren in je relaties. En je besteedt graag tijd aan je hobby’s; sporten, lezen, etentjes, naar de bioscoop, etc… Wat verwachten we veel van onszelf, hè!?

Heden ten dage gaat alles sneller dan het licht. Voor je het weet is er wéér een dag, een week, een maand, een jaar voorbij! We zijn meer dan ooit ‘up and running’ en voor de hele wereld bereikbaar. En dankzij de technologische ontwikkelingen hebben we steeds meer middelen tot onze beschikking om op een ‘efficiënte’ manier nog meer van onszelf te vragen. Maar is het ook effectief? Met andere woorden, draagt het bij aan wat we echt willen en waar we behoefte aan hebben in ons leven?

De zoektocht naar geluk en balans is niet voor niets al jaren een trend. Coaches en gelukszoekers blijven als paddenstoelen uit de grond poppen, omdat daar nu eenmaal vraag naar is! En cruciale levensvragen als: ‘wat wil ik eigenlijk?’, worden alsmaar prominenter. Maar wat hebben wij, razendsnelle mensen die we zijn, eigenlijk nodig om daadwerkelijk te kunnen ‘vinden’ in plaats van te blijven zoeken?

Wij denken in een woord: stilstaan. Even op de spreekwoordelijke stopknop drukken. Om vanuit daar met een open en oprechte blik jezelf positief kritische vragen te stellen als: hoe voel ik me nu? Ben ik happy, heb ik alles dat mijn hartje begeert? Maar ook: hoe zou ik me willen voelen? Wat is er nog meer? Wat wil ik anders? En wat heb ik daarvoor nodig? Kortom, van tijd tot tijd stilstaan bij waar we nu staan en waar we naartoe willen. Wat ons écht gelukkig maakt. In relatie tot onszelf, in onze gezondheid, op ons werk. Maar ook in relatie tot onze omgeving en onze gezinnen.

Stel je eens voor dat je op een koord loopt. Het koord staat in deze metafoor symbool voor jouw leven. Om in balans je leven te leiden heb je in de basis bepaalde dingen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een stok om in evenwicht op het koord te kunnen blijven lopen. Maar ook fysieke en mentale krachten spelen een rol, zoals de drive om in beweging te blijven en stappen in de gewenste richting te blijven zetten. Er is een mix van allemaal unieke elementen, die jou in balans houden en dus gelukkig zullen maken. En laat dit nou allemaal beginnen met het antwoord op de vraag: “Wat wil ik?”.

De meest centrale vraag tijdens de Essence Training is precies die vraag; “Wat wil ik?”. Wanneer je hier eenmaal een antwoord op hebt gevonden, zul je vinden wat je zoekt. Dan zul je ontdekken wat jij nodig hebt om stabiliteit, balans en geluk te vinden. Een ervaring van één van onze vele trainees is: “Tijdens de training heb ik geleerd dat het OK is om mezelf af en toe even te stoppen en in gedachten te gaan naar wat ik echt wil. Wanneer ik dat dan weer helder heb, gaat de energie vanzelf stromen in de gewenste richting en dan voel ik me weer vrij!”.

We hopen dat deze blog je geïnspireerd heeft om meer stil te staan bij wat jij écht wilt in dit leven. Mocht je benieuwd zijn hoe andere mensen dit aanpakken, of heb je een vraag over hoe jij dit met gemak en plezier kunt toepassen jouw leven? Plaats dan gerust een comment onder deze blog of kom naar een van onze vrijblijvende inspiratieavonden!