Op deze pagina staat meer informatie over de maatregelen die wij tijdens onze traningen nemen ter voorkoming van verspreiding van het nieuwe Coronavirus. Het is voor ons belangrijk om een veilig leer- en werkomgeving te creëren. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat we geen garantie kunnen geven dat het virus tijdens onze trainingen buiten blijft, en deelname is op eigen risico. Wij doen er echter alles aan om te voorkomen dat het virus zich kan verspreiden. In het algemeen volgen wij de overheidsvoorschriften en de uitwerking ervan in het protocol dat is opgesteld voor particuliere opleidingsinstituten door branchevereniging NRTO. Hieronder beschrijven we in detail wat onze maatregelen in de praktijk zijn:

We houden 1,5 meter afstand van elkaar, ook in de openbare en de trainingsruimtes. We attenderen je hierop met belijning en aanwijzingen van ons team. Tijdens de training en de processen vragen we de aanwijzingen van de trainer te volgen om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren.

Elke bezoeker aan ons gebouw wordt bij binnenkomst een gezondheidscheck afgenomen, om te voorkomen dat iemand met actieve symptomen naar binnen komt. Als je verkoudheidsklachten hebt of koorts bij aanvang of tijdens de training, dan vragen we je thuis te blijven en een andere trainings datum in te plannen, ook als je een huisgenoot hebt met deze klachten. Vanzelfsprekend geldt hetzelfde als jij of een huisgenoot de afgelopen 14 dagen positief getest bent en/of momenteel in (vrijwillige) quarantaine verkeert.

Bij binnenkomst en vertrek vragen wij je vriendelijk om je handen te desinfecteren bij de deur. Je kunt op verschillende plaatsen binnen het gebouw je handen reinigen met desinfectiegel.

Tijdens de training maken we gebruik van doorzichtige gezichtsschermen, die we uitreiken aan elke trainingsdeelnemer en dagelijks worden schoongemaakt. We vragen je het gebouw binnen te komen met een eigen mondneusmasker en hierna het gezichtsscherm te dragen.

In de trainingszaal worden deelnemers geplaceerd, dat wil zeggen dat elke deelnemer een eigen zitplek krijgt en er niet van stoel wordt gewisseld.

Ons schoonmaakteam maakt ieder uur alle openbare ruimtes en toiletten schoon. Bij het schoonmaken nemen we ook de contactpunten mee, zoals deurkrukken, trapleuningen, tafels en knoppen van de koffieautomaat.

In de trainingszaal zal ten alle tijden een raam open staan voor luchtcirculatie. Daarnaast worden de ruimtes uitgebreid geventileerd na elke trainingssessie. Houd er rekening mee dat het hierdoor in het gebouw fris kan zijn, en neem bijvoorbeeld een vest mee naar jouw training.

Bij de registratie en aan het begin van de training en tijdens de trainingen zelf zal ons team de deelnemers meerdere keren attenderen op de maatregelen.

Als blijkt dat een medewerker, trainer of vrijwilliger symptomen krijgt of positief getest wordt, zullen we meteen in actie komen, zodat er geen risico is dat een van onze medewerkers of vrijwilligers het virus kan overdragen op een trainingsdeelnemer. Hierdoor is het ook mogelijk dat er op korte termijn een bijeenkomst uit voorzorg online wordt gegeven, wordt afgelast of verplaatst.

Omdat we werken met ervaringsleer is het niet mogelijk om onze processen online te geven. Waar het wel mogelijk is zullen bijeenkomsten online plaatsvinden, bijvoorbeeld persoonlijke gesprekken, inspiratie avonden en sommige trainingsavonden en completion evenings.

Ten slotte spelen we een actieve rol in bron- en contactonderzoek. Als ons het bericht bereikt dat een bezoeker positief wordt getest (binnen 14 dagen na zijn/haar bezoek), zullen we contact opnemen met degenen die gelijktijdig in het gebouw waren. Hierbij geven we (met aandacht voor privacy) meer informatie over de aard van het voorval en sturen we de informatiebrief voor niet-intieme contacten door, die is uitgegeven door het RIVM.

Als je hierover vragen aan ons hebt kun je bellen met 020 506 20 70 of een mail sturen naar info@essencetrainingen.nl.